Тормозът никога не е решение.

Но някои истории, свързани с подигравки и унижение, имат щастлив край.

Учителката на четвърти клас Лора Снайдер публикува една подобна случка онлайн.

Тя разказва, че нейн ученик няма официално облекло за така наречения „Ден на цветовете в колежа“, на който иска да представи спортния екип на учебното заведение The Vols (The Volonteers).

Според Снайдер хлапето рисува върху лист хартия идеята си за лого на Университета на Тенеси и го закрепва върху оранжева тениска. Той е много горд с творението си.

Но когато четвъртокласникът проектира своя собствена тениска на Университета на Тенеси, рисунката му е посрещната не с похвала, а с подигравки от съучениците му в началното училище в Алтамонте, Флорида.

Университетът обаче реагира по неочакван начин.

След като прочита историята на учителката, учебното заведение не само изпраща на класа всевъзможни подаръци, но и превръща логото на момчето в официална тениска.

Тайра Елизабет Хааг, директор Връзки с медиите в Университета на Тенеси, казва за Bored Panda: „Университетът в Тенеси вярва, че трябва да поставяме другите пред себе си. Толкова се радваме, че успяхме да подкрепим този ученик, да сложим усмивка на лицето му и да внесем повече оранжево в живота му.

В истинския дух на университета, в кампанията се включиха възпитаници, фенове и почетни доброволци по целия свят. Предварителните продажби на тениската достигат повече от 16 000. Всички приходи от продажбите ще отидат за организацията с нестопанска цел STOMP Out Bullying.“

Защо в Холандия живеят най-щастливите деца в света?Страната редовно оглавява класациите на УНИЦЕФ

Според Healthline тормозът има негативен ефект върху всички участници, включително и върху тормозещия, и върху жертвата. Министерството на здравеопазването на САЩ посочва, че той може да доведе до последици, като депресия, тревожност, нездравословни диета и сън, здравословни проблеми и снижени академични постижения.

Тормозът може да бъде спрян чрез създаване на общност на подкрепа, ангажиране с жертвата и обучение относно негативните ефекти от него.