Гърция може да е дом на някои от най-идиличните и усамотени острови в света, но средиземноморската страна също така разполага с много очарователни села.

От Пирги до Оя - ето някои от най-красивите от тях, подбрани от CNN:

Стемница, Аркадия

Наред с Димицана и Андрицайна, Стемница е едно от трите села в планинска Аркадия, които са пример за пелопонеската пасторална идилия. Това, което отличава Стемница от останалите, е ковашкото училище за злато и сребро.

Агиос Георгиос Нилиас, Пелион

Връх Пелион в Тесалия е дом на някои от най-живописните села в Гърция, сред които и Агиос Георгиос Нилиас. Разположен на надморска височина от 700 метра, това е място, където старомодни къщи с четирискатни покриви се издигат до неокласически имения от 19 век.

Пет невероятни испански града, които най-вероятно не познаватеИспания е наистина уникална държава с поразителна природа и завладяваща култура

Арнеа, Халкидики

Арнея е може би едно от най-типичните гръцки селища в регион Македония. Построена върху гъсто залесената планина Холомондас, тя е изпълнена с две и триетажни къщи от дърво и камък, както и със студени зими и уникални гледки.

Ано Сирос, Цикладски острови

Разположено на върха на хълм с изглед към столицата на остров Ермуполи, селцето Ано Сирос е класическо цикладско средновековно селище. Населено е от гърци, които са потомци на венецианските заселници, пристигнали тук през късното Средновековие.

Пирги, Хиос

Оя, Санторини

Литохоро, Пиерия

Линдос, Родос

5 планински селца у нас, които ще ви пренесат през вековетеЗнаете ли, че у нас има 37 планини, като 36 от тях са в Южна България?

Хора, Фолегандрос

Асос, Кефалония