Компанията майка на приложението TikTok побърза да опровергае появилата се в медиите информация, че иска да излезе на борсата.

ByteDance е китайската компания, която стои зад горещото приложение за споделяне на кратки видеа, която е популярно най-вече сред по-младите потребители.

Byte Dance, която последно беше оценявана на 75 млрд. долара, притежава портфейл от други приложения, въпреки че TikTok безспорно е най-успешното. TikTok също така е специален случай, тъй като постигна успехи в световен мащаб, най-вече в САЩ и Индия.

Позовавайки се на свои източници, FT информира, че ByteDance планира да стане публична компания още през първото тримесечие на следващата година и е предпочела борсата в Хонконг пред тази в Ню Йорк.

Говорител на TikTok категорично е опровергал информацията пред Business Insider. "Няма никаква истина в слуховете, че планираме листване в Хонконг през първото тримесечие на 2020 г.," заявява той. Reuters също информира, че близки до ByteDance източници са заявили, че компанията няма планове да излиза на борсата.

Новината, че ByteDance предстои да консолидира печалбите си с IPO би била притеснителна за някои. Изтекло видео от сесия въпроси и отговори с Марк Закърбърг показва, че той гледа на TikTok като на заплаха, а много щатски политици изразиха опасения относно приложението.

Миналата седмица сенаторите Тим Котън и Марк Шумър призоваха за разследване на въпроса дали TikTok представлява заплаха за националната сигурност. По-рано през месеца сенатор Марко Рубио също поиска разследване.