В неделя милиардерът Майкъл Блумбърг не само обяви, че се кандидатира за президент на САЩ, но и предостави на своите 231 000 последователи в Instagram поглед към това как е натрупал състоянието си в размер на 54.1 млрд. долара.

Блумбърг казва, че на 39-годишна възраст остава без работа, след като е съкратен, а след това бил сигурен накъде да поеме.

“Имах идея да създам собствена компания, затова рискувах,” пише Блумбърг в Instagram.

Така през 1981 г. той и трима негови приятели основават софтуерната компания Bloomberg L.P.

Днес Bloomberg L.P. е глобален лидер в предоставянето на финансови данни, като и медийна компания с 20 000 служители в 167 офиса по цял свят. (Годишните приходи на Bloomberg L.P. надхвърлят 10 млрд. долара през 2018 г., според вътрешен документ, с който са се сдобили от Business Insider.)

Блумбърг обаче казва, че никога е нямало да постигне това сам. Той съветва младите хора да изключат две думи от своя речник, ако искат също да постигат успехи.

“Моят съвет е да се отървете от думите ‘аз и мен’ и да ги замените с ‘ние и нас,’” пише Блумбърг.

“Всичко, което правите, ще бъде съвместно и ще трябва да разполагате с хора, които да ви помагат, а начинът, по който ще постигнете това, е като помагате на тях,” казва той.

Блумбърг казва, че според него успехите на неговата компания и големите печалби са отражение на начина, по който той инвестира в своите служители.

“Ние плащаме на нашите служители много добре и предоставяме възможно най-добрите здравноосигурителни пакети. Ако пък някой има бебе, получава шест месеца платен отпуск,” казва Блумбърг.

През 2019 г. Bloomberg L.P. се нарежда на 74-о място в класацията на Forbes на най-добрите работодатели в САЩ и на 449-о място сред най-добрите разботодатели с разнообразна работна среда.

Милиардер с добър съвет относно стреса и съняВ миналото Ма е споделял, че планира да следва философията “по-добре да умреш на плажа, отколкото в офиса” и е изтъквал ползите от силата на добрия сън

Компанията обаче е преследвана и от множество уволнения през годините, имало е и обвинения в сексизъм, които от Bloomberg L.P. отричат.

Блумбърг също така отдава успехите си на четири ключови ценности: честност, почтеност, справедливост и приобщаване, които според него ще му помогнат да спечели изборите през 2020 г.

Въпреки това, на милиардера му предстои да измине дълъг път, преди да спечели определени гласоподаватели на своя страна. Той има история на сексистки забележки, които от неговия екип наскоро признаха, че са неуважителни.

Блумбърг също така наскоро се извини за дългодишната си подкрепа за стратегията на Ню Йорк за произволно спиране и претърсване на граждани на улицата, която засяга непропорционално чернокожите и латиносите.