Pinterest състави списък на топ тенденциите за тази година - какво вдъхновява хората в платформата за предстоящите тържества - от лични подаръци и грижи за себе си до устойчивост и дизайнерски изпълнения.

Според социалната мрежа хората започват да търсят вдъхновение за това какво да готвят, как да украсят и какво да купят за Коледа и Нова година до три или четири месеца предварително.

Това време на годината изглежда става все по-важно за всички празнуващи, тъй като търсенията в Pinterest за коледно вдъхновение се повишават с 220% в световен мащаб.

Основните теми тази година са персонализация, любов към себе си, устойчивост и създаване на спомени. Така, като имате предвид темите, ето най-популярните идеи за подаръци, които потребителите търсят тази година:

Персонализация

Търсенията за домашно приготвени ароматизирани свещи като подаръци се повишават с 461%. Това е добър повод да посетите курс по правене на домашни свещи, например.

Така ще се запознаете с процеса на изработване, ще тествате различни аромати и етерични масла и дори можете да направите свой собствен аромат.

Любов към самия себе си

Търсенията за подаръци за нас самите са се увеличили със 134%. Това може да означава изтънчен спа продукт, процедура за красотата ни, а защо не и релакс уикенд.

Устойчивост

Търсенията за устойчиви подаръци са се увеличили със 118%. Така че, ако искате нещо красиво и уникално, си струва да посетите базарите за ръчно изработени сувенири.

Ако имате талант пък, защо лично да не направите малки подаръци от рециклирани материали.

Създаване на спомени

Когато търсите подарък, той трябва да бъде насочен към определен човек. За да подчертаете вниманието към него, направете подарък, който да бъде полезен и да го

кара да си спомня за вас.
Това може да е нещо вкусно, приготвено специално за него, плетен от вас шал или ваша обща снимка, сложена в красива рамка.