Китайската автомобилна индустрия може и да изпитва затруднения напоследък, но въпреки това семейство, което контролира компания за дистрибуция на световни марки, се нареди сред милиардерските фамилии в страната.

Акциите на China MeiDong Auto Holdings днес затвориха на рекордните 11.04 хонконгски долара (1.42 долара) на борсата в Хонконг, след като поскъпнаха с 1.5%, в сравнение с вчера.

Така делът на председателя на компанията Йе Фан и неговото семейство вече се оценява на 1.1 млрд. долара.

Основаната през 2004 г. MeiDong Auto е един от най-големите автомобилни дилъри с централа в южната провинция Гуандун. MeiDong продава нови и употребявани автомобили от марките Toyota, Lexus, BMW и Porsche.

Акциите на компанията дебютираха на борсата в Хонконг през 2013 г. на цена от 1.8 хонконгски долара (0.23 долара) за брой.

Продажбите на MeiDong Auto през първите шест месеца на 2019 г. нарастват с 57% на годишна база, до 6.8 млрд. юана, или 970 млн. долара. Подобни резултати помогнаха на акциите на компанията да поскъпнат с 300% през последната година, пише Forbes.

48-годишният Йе има диплома в сферата на неорганичните монометални материали от Южнокитайския технологичен университет. Той споделя богатство си със своята фамилия, според отчета на компанията.