"Най-лошата част е неконтролируемата кашлица," казва Андрю О‘Дуайър, който се възстановява, след като е заразен с новия коронавирус по време на ски ваканция в Италия през февруари.

"Изкарвал съм по-тежък грип, без съмнение, но не бих искал пак да се заразя с коронавируса," заяви пред BBC О‘Дуайър, докато е под карантина в дома си в Югозападен Лондон.

Въпреки че страда от диабет Тип 1, Андрю казва, че вирусът "не е нещо, което ме притеснява мен лично ".

Той също така добави, че треската, която имал, "не е по-различна от симптомите на обикновения грип ".

"Не съм притеснен," казва той.

Сериозността на симптомите може да варира значително при хората. По-възрастните хора с хронични заболявания (като астма, диабет и сърдечни заболявания) е по-вероятно да се разболеят сериозно и да имат нужда от лечение в болница.

Според Андрю, за курорта, в който той е бил, не е имало информация за наличие на коронавирус, но 21 от 25-те души, с които той е карал ски, вече са заразени.

При завръщането си от Италия във Великобритания той решава да остане у дома в доброволна изолация, въпреки че вече няма никакви симптоми.

"Подложих се на тест, преди да имам симптоми, защото други хора в групата вече бяха дали положителни тестове. Три дни по-късно открих, че съм заразен. Чак седмица след това обаче се появиха симптомите," казва той.

Сред тях са "доста изтощаваща кашлица" и висока температура, която се покачва и спада.

Той твърди, че приемал парацетамол, което му помагало да сваля температурата.

Наложило се да посети болница с линейка за контролен преглед. Той бил прегледан в линейката, без да му се налага да излиза, след което бил върнат у дома.

В момента той се възстановява, но това отнема време.

До края на периода, в който той се е поставил в изолация, ще е прекарал 21 дни у дома, без да излиза.

Той също така се опитал да работи от вкъщи, но казва, че му е трудно да се концентрира.

Положителното е, че приятелите му помагат с пазаруването, но му липсва 9-годишния му син, който не е виждал от две седмици.