Футболната легенда на Португалия и италианския гранд Ювентус Кристиано Роналдо активно участва в борбата срещу коронавируса.

Последната новина за това обаче се оказа фалшива. Футболистът няма да превръща хотелите си в Португалия във временни болници.

По-рано през уикенда се появиха информации, че в тях болните ще се лекуват безплатно, като футболистът поема всички разходи, касаещи лекарски възнаграждения и медицински процедури.

Въпреки че това не е вярно, Роналдо непрекъснато призовава чрез социалните медии хората да следват стриктно инструкциите на властите, за да преминат по-лесно през ситуацията.

Информациите по-рано сочеха, че футболистът е взел решението да превърне хотелите си в болници, след като неговият съотборник в Ювентус Даниеле Ругани дава положителен тест за коронавирус, като е сниман с по-голямата част от състава само дни преди диагнозата му.

За щастие, няма индикации, че Роналдо или някой от неговото семейство е засегнат от заразата, като футболистът в момента се намира в Португалия, за където отпътува, за да бъде до майка си, след като тя получи инсулт.

10 хотела, за които не сте знаели, че са собственост на звездиСред собствениците са известни спортисти, актьори и режисьори

Роналдо си сътрудничи с водещата хотелска верига на Португалия - Pestana, за да открие хотели в Лисабон, Маракеш и любимата си Мадейра, които носят името Pestana CR7.

Предстои отварянето на нов хотел на марката и в Мадрид.

Според Forbes има 169 потвърдени случая на коронавирус в Португалия, като един пациент се е възстановил, а смъртността е нулева.