След като пандемията от коронавирус принуди много хора с работа на бюро да се трудят от вкъщи, някои от тях проявяват изобретателност по време на конферентните разговори.

Zoom е предпочитаната от мнозина платформа за дистанционни разговори, онлайн курсове и партита за социално дистанциране. Изобретателни потребители измислят начин как да разнообразят конферентните си разговорите като сменят фона зад тях. Вместо да звънят от някаква скучна спалня, те правят така че да изглежда сякаш говорят от тропически плаж или от планински връх.

Други правят още една стъпка напред като разнообразяват фона с копие на себе си, вследствие на което изглежда, че макар и не много реалистично те присъстват на разговора, докато в същото време вероятно подремват някъде встрани от компютъра.

Ако обаче наистина искате да ви се размине, Дейвид Зоу, мениджър в Mailchimp Engineering и професионалист в дистанционните разговори предлага да поставите постоянно повтарящо е видео на самите вас.

По този начин изглежда, че наистина участвате в разговора. Така можете да кимате замислено на предложенията на своите колеги, да свиете вежди в момент на концентрация или пък да се смеете на вицове, които вече сте чували десетки пъти, докато в същото време се занимавате с по-приятни или неотложни неща.

Мъж под карантина избяга 42 километра на терасата сиЕлиша Нохомовиц навърта близо 6 000 обиколки на терасата си и изминава маратонската дистанция за близо 7 часа