Disneyland в Шанхай отвори врати днес за посетители след тримесечна пауза, като за последно работеше на 24 януари.

Тематичният парк беше атакуван от хиляди посетители, като билетите за днешния ден са разпродадени, съобщават световните агенции.

Това е първият голям атракционен парк в света, който посреща гости в условията на ограничителни мерки, наложени от борбата с коронавируса.

Световната пандемия обаче промени и този бизнес, като и тук не липсват термометри, маски и проверки за спазване на дистанция.

Все пак гостите на парка традиционно бяха посрещнати от Мики Маус и други герои.

Shanghai Disneyland Park работи в ограничен режим - на едва 20 процента от капацитета си, което прави възможно посешението на само около 16 000 души на ден. Обикновено този парк посреща по около 80 000 посетители дневно.

Постепенно капацитетът на парка ще бъде увеличен до 30% в продължение на няколко седмици. През март бяха отворени част от обектите в Shanghai Disneyland Park, но той остана затворен.

Топ 20 на най-добрите увеселителни паркове в Европа и светаНай-добрите увеселителни паркове в света бяха определени от читателите на туристическия портал TripAdvisor в рамките на ежегодните Travellers' Choice awards

За да посетят развлекателния комплекс, гостите трябва да се регистрират през приложение или на сайта на атракциона.

Те са длъжни да спазват санитарните мерки, да не нарушават дистанцията от поне един метър и да носят предпазни маски.

Служителите проверяват здравния им QR код и мерят телесната им температура на входа.

Не работят и всички зони, например театралните постановки на закрито. Отворени са обаче ресторантите и повечето атракциони.

Shanghai Disneyland Park беше открит през юни 2016 г. Той е съвместен проект на The Walt Disney Company and Shendi.

Строителството му, което стартира през април 2011 г., струваше 5.5 млрд. долара. Смята се, че това е един от най-скъпите проекти в Китай.