Без съмнение, времето, в което живеем, ще влезе в учебниците по история.

Но вместо да чака това да се случи, херцогиня Катрин реши да участва в документирането на необичайната ситуация, в който се озовахме.

През май тя обяви новото си партньорство с Националната портретна галерия, в рамките на което стартира конкурс за фотография, наречен Hold Still.

Според информацията в Instagram на галелията, това е „амбициозен проект за създаване на уникален фотографски портрет, който улавя духа, настроението, надеждите, страховете и чувствата на нацията, докато се бори с COVID-19".

Участието в конкурса е напълно безплатно, като той е отворен за всички възрасти.

Най-лошите туристически снимки, правени някогаВ следващите 13 кадъра нищо не е както трябва

"Hold Still ще направи моментна снимка на Обединеното кралство, създавайки колективен портрет на коронавирус блокадата, който ще отразява устойчивостта и храбростта, хумора и тъгата, креативността и добротата, както и човешката трагедия и надежда," посочват организаторите.

След приключване на конкурса ще бъдат подбрани сто снимки, които ще бъдат представени на изложба в галерията през август.

Що се отнася до това как ще бъдат подбрани снимките, галерията и херцогиня Катрин обясняват, че те ще бъдат „оценени по емоцията и опита, който предават, а не по фотографските качества или техническата експертиза.“ ⁠ ⠀

Жителите на Великобритания от днес до 18 юни ще представят снимките си по една от трите теми: „Помощници и герои“, „Вашата нова нормалност“ и „Актове на доброта“.

От участниците се изисква също така да представят кратко описание, в което подробно се описва изображението. Те се насърчават да споделят своите мнения в социалните медии, използвайки # HoldStill2020.

„Всички сме виждали невероятни изображения и сме чували невероятни истории“, казва херцогинята във видеото в Instagram.

„Някои отчайващо тъжни истории, но също и някои наистина вдъхновяващи. Наистина се надявам, че чрез подобен проект ние можем да покажем някои от тези истории и да документираме и споделим опит във времето, което всички преживяваме. "