Знаете ли как мирише космосът? А искате ли и вие да ухаете като него?

Ако да, то тогава ще имате тази възможност доста по-скоро, отколкото предполагате.

Ароматът, разработен от Стив Пиърс - химик и основател на компанията Omega Ingredients, която създава парфюми и аромати за хранително-вкусовата промишленост, първоначално се използва, за да помогне на астронавтите от НАСА да се подготвят за космически мисии и да се адаптират към миризмите на космоса.

Произведението му обаче вече се продава и в Kickstarter, съобщава T+L.

Пиърс казва пред CNN, че разработката на аромата започва през 2008 г., като първоначално от НАСА искат да се пресъздаде миризмата от вътрешността на космическа станция Мир.

Днес вече е възможно да ухаете като космоса, въпреки че парфюмът, наречен Eau de Space, едва ли ще се нареди на рафтовете на козметичните магазини до Chanel № 5.

Според продуктовия мениджър на компанията Мат Ричмънд той е комбинация от миризма на барут, пържола, малини и ром.

Това се доближава до определението на астронавта Пеги Уитсън, която заяви през 2002 ч., че в космоса мирише на "горещ метал и печена пържола".

Парфюмът е предназначен за любителите на астрономията, които не могат да си позволят галактическото пътуване на Virgin Galactic на стойност 250 000 долара.

В Дубай показаха най-скъпия парфюм в света (видео)Ароматът счупи три Гинес рекорда

Цената на четири бутилки от аромата започва от 29 долара, като вече се предлагат за предварителна поръчка и се очаква да бъдат доставени през октомври 2020 г.

Компанията, която вече е събрала над 200 000 долара, не планира да произвежда повече бутилки, след като приключи кампанията й за набиране на средства за благотворителност.

Въпреки това, въз основа на интереса около Eau de Space, Ричардсън казва, че Eau de Moon може би е на път.