“Тази година преживяхте много неща и изглежда, че имате нужда от идеално мястo, за да oсвобoдите натрупаното напрежение. Място, което е голямо, обширно и недoкоснато. Изглежда, че имате нужда от Исландия.”

Това са част от думите в нова рекламна кампания на Promote Iceland, която приканва хора от цял свят да крещят на воля, за да се освободят от натрупаните негативни емоции по време на блокадата във връзка с коронавируса.

Крясъците се записват през специално създадения за кампанията уебсайт и се “пускат” в природата на Исландия чрез тонколони из цялата страна.

Тонколоните, които излъчват крясъците, вече са монтирани на седем места в цяла Исландия, в това число do водопада Скогафос, в южната част на страната, под глетчера Снефелсьокул, в западната част и на други места. Участниците получават видео с техния крясък, който се излъчва на една от тонколоните.

“Искаме да привлечем вниманието на потенциални турист към факта, че е относително безопасно да се пътува до Исландия, където могат да се насладят на природата без тълпи от хора,” казват от програмата Promote Iceland. “Важно е да се привлече вниманието към предимствата на Исландия сега. Хората мечтаят за времето, когато ще могат да пътуват отново и дори планират пътешествия в близко бъдеще. Ние искаме да сме част от това.”

От капанията припомнят, че макар и крещенето да има терапевтичен ефект, то е само “начална точка". "Ако имате нужда от психическа подкрепа, е задължително да потърсите професионална помощ”, казват от Promote Iceland.