Природата е най-великият дизайнер. Всичко, което създава, е не само красиво, но и достатъчно функционално, за да оцелява.

Именно от нея черпи вдъхновение индийският дизайнер Радхика Дхумал за своите мебели.

Масата, която създава, например, е по подобие на бръмбар.

„Идеята за масата се появи след много рисунки и драсканици. Това беше интуитивно решение, което ме накара да продължа напред с тази естествена форма с динамични части“, казва Радхика за Bored Panda.

Тя нарича произведението си Elytra. Това е дървена масичка за кафе, вдъхновена от бръмбарите, с разгънати „стъклени крила“, които увеличават общата й повърхност.

Масата разполага с кръгла горна платформа, а крилата й позволяват да се разширява настрани. Долната платформа наподобява тялото на бръмбар, краката й също приличат на тези на насекомите.

И не, тя не лети, но е идеална за пиене на кафе.

„Процесът на проектиране започна със скици, които помогнаха за развитието на концепцията. Това доведе до създаване на умалени макети и подбор на материали. След това същинската маса беше направена от нулата в студентската работилница със съдействието на специалист “, обяснява Радхика за процеса на създаване на масичката за кафе.

Необходими са приблизително 4 до 5 седмици, за да се изработи тази мебел, чийто дизайн донася награда на създателката си.

Как изглеждат домовете на хората от средната класа по света Във всяка една държава може да се открие характерен стил

Тя печели международната награда за дизайн Elle Deco в категорията Студент на годината, тъй като по това време Раджика е студент в магистърска програма в Националния институт по дизайн в Ахмедабад.

След като проектът печели сериозен интерес онлайн, момичето смята да създаде цяла серия мебели, вдъхновени от Elytra.