Франция, Испания и Гърция с рекорден брой новозаразени от седмици насам.

В Нидерландия се очаква затягане на мерките, а Турция опроверга информацията, че има бум на болни от COVID-19 в курортите в страната.

Франция за денонощие регистрира 1695 новозаразени - най-големият брой от два месеца насам.

Жертвите на опасния щам в страната са над 30 000, което я нарежда на трето място по смъртност в Европа. Преди Франция са Великобритания и Италия, посочва БНТ.

По най-оживените улици в Тулуза маските вече са задължителни. Очаква се мярката да бъде възприета в столицата Париж и други градове.

Повече случаи регистрират и в Испания, а Швейцария стана поредната държава, която наложи карантина за пристигащите от Испания.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис прикани към стриктно спазване на предписанията и предупреди, че е възможно обстановката да се усложни.

Все повече държави поставят под карантина определени райони или отделни градове. Абърдийн, Шотландия, е поредното място със затегнати рестрикции.

Нови мерки в борбата срещу коронавируса се очаква да обяви и Нидерландия.

А статистиката показва, че икономическите показатели на Швеция, която избра да не се затваря заради COVID-19, са по-добри от тези на редица европейски страни, наложили строга карантина.