Изглежда, че Стив Банън се е пошегувал преди повече от година с нещо, което го застигна сега.

Бившият главен стратег на Белия дом бе арестуван тази седмица по обвинения в това, че е дарилите средства за кмапанията за построяване на стена по границата с Мексико. Според властите той и Браян Колфаж, основател на „We Build the Wall“ са отклонявали хиляди долари дарения, за да финансират, луксозния си начин на живот. Срещу двама други мъже също бяха повдигнати обвинения, че са участвали в схемата.

Имайки предвид това се връщаме до юни 2019 г., когато Банън и Колфаж набират средства в предаване на живо. В клип, който се появи вчера, Банън се шегува с това, че предават от яхта за 1 млн. долара в Сен Тропе, която са Колфаж е купил с пари, откраднати от GoFundMe.

След това това Банън казва, че всъщност се намират в Ню Мексико.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">For people wondering, it&#39;s from the Wall-A-Thon they did in June 2019 <a href="https://t.co/e9V0leh5lW">https://t.co/e9V0leh5lW</a><a href="https://t.co/jCTMjUUJXw">https://t.co/jCTMjUUJXw</a></p>&mdash; John Whitehouse (@existentialfish) <a href="https://twitter.com/existentialfish/status/1296828844536725504?ref_src=twsrc%5Etfw">August 21, 2020</a></blockquote>

В крайна сметка обаче май не всичко е шега. Банън бе арестуван в четвъртък от агенти на щатските пощи на борда яхта за 35 млн. долара, докато четял книга и пиел кафе. Това не е шега.

"Според обвиненията те не само са лъгали дарителите, но и са изработили схема за укриване на средства чрез фалшиви фактури и сметки за изпирането на парите, за да прикрият своите престъпления," се казва в изявление на инспектор Филип Бартлет.

Има обаче леко разминаваше с шегата на Банън, тъй като той не е бил арестуван в Сен Тропе, а в Уестбрук, Кънектикът.