Островната държава Антигуа и Барбуда се присъединява към растящия списък с дестинации, които търсят дигитални номади с желание да работят от рая.

Карибската страна, чиято територия е разпределена между два острова, ще позволи на работещите дистанционно, които печелят поне 50 000 долара годишно, престой до две години.

Това ще се случи чрез нова програма, наречена Nomad Digital Residence, съобщава T+L.

Барбадос и Аруба са сред държавите, които вече обявиха подобни инициативи.

Все повече технологични служители се насочват към топлите страни за зиматаГоляма част от хората, заети в IT индустрията, могат да работят от всяко място по света, стига да имат на разположение интернет връзка и компютър

Програмата на Антигуа и Барбуда предоставя специален статут на резиденти на дигиталните номади, които са в състояние да докажат, че притежават достатъчно средства за издръжка на себе си и всички придружаващи членове на семейството, както и чиито работодатели се намират извън границите на страната.

Стойността на заявлението за дигитално номадско местожителство е 1500 долара за един човек, 2000 долара за двойка, а за семейство от три или повече души - 3000 долара.

Тези, които получат документа, ще имат достъп до 365-те плажа на бившата британска колония, гмуркане и риболов от световна класа, достатъчно възможности за коли под наем, както и отлично Wi-Fi и мобилно покритие.

„Можете да работите за всяка част на света от Антигуа, сякаш сте в офиса или дома си“, посочва премиерът Гастон Браун в изявление.

Антигуа и Барбуда придобиха своята независимост през 1981 г. Официалният език е английски.

Страната засега е пощадена от коронавируса, като към 26 септември имаше само три случая, а общият им брой възлиза на около 100 от началото на пандемията.

„Научихме се как бързо да откриваме заразените лица, как да ги лекуваме и как да ограничим разпространението на общността“, казва Браун.

Всеки, който пристига в Антигуа и Барбуда по програмата за дигитални номади, ще трябва да разполага със здравно осигуряване и да плаща за здравни грижи на пазарни цени по време на престоя си.