Гигантът в бързото хранене Burger King е добре известен, когато става въпрос за реклами и кампании в социалните медии.

Спомняте ли си, когато водеха най-странния разговор в Twitter с Budweiser, който ставаше все по-откачен с всяко съобщение?

А какво ще кажете за рекламата, показваща как ще изглежда сандвичът им след 34 дни, намеквайки, че да си грозен понякога е по-добре в хранителната индустрия?

Този път рекламата не идва от самия Burger King, а от филмовия режисьор Даниел Контур.

Той попада на уебсайта Specbank.com, където открива сценария за неоторизирана реклама, написан от Дан Сорген.

В интервю за Bored Panda Контур казва, че е измислил кратката реклама, за да покаже на какво е способен като филмов режисьор. И хората се влюбват в нея.

След като сценаристът публикува видеото в Reddit, хората твърдят, че това е най-добрата реклама, което са гледали досега.

Първоначално сценарият е написан за Kashi Foods в САЩ. „Тази марка е доста непозната в Европа, затова я смених с друга, която е добре позната на Стария континент, както и в останалия свят,“ посочва Сорген.

Режисьорът решава, че секторът за бързо хранене вероятно е подходящ за тази идея и започна да анализира коя от най-големите марки би избрала този тип реклама. „Burger King изглеждаше най-смелият от всички,“ посочва Контур.

Потайният милиардер, който доставя месото на McDonald’s Малцина са чуавали за OSI, но това е една от най-големите непублични компании в САЩ и един от най-големите и най-стари доставчици на месо на McDonald’s

И въпреки че повечето кампании разполагат с огромни бюджети и много ресурси за развитие на идеите си, случаят с тази е малко по-различен.

„Сценарият и идеята вече бяха силни, просто се нуждаехме от много опитен екип и актьорски състав, за да ги изпълним. И за щастие, ние го направихме.“

Има много неща, които стоят зад успешна реклама, но Контур вярва, че идеята е ключова. „Ако идеята зад рекламата не е добра, няма смисъл да я правим.“

В крайна сметка, „най-невероятните произведения и брилянтни идеи са тези, които хората помнят и говорят за тях“.