Предприемайки тактика, която със сигурност ще закара хиляди възбудени гласоподаватели пред урните, Pornhub резервира сайта само за потребители, които са гласували в президентските избори в САЩ днес.

Вчера сайтът обяви новата си кампания, озаглавена Give a Fuck, Get a Fuck, за да насърчи американците да излязат и да гласуват.

"Приблизително 43% от хората с право на глас, или 100 милиона души, не са гласували на предишните президентски избори в САЩ през 2016 г., според изчисления за избирателната активност на U.S. Elections Project.

Ние искаме да насърчим хората да изпълнят гражданския си дълг тази година, като гласуват и направят така, че гласът им да бъде чут," заяви вицепрезидентът на Pornhub Кори Прайс.

Освен че резервира сайта за гласоподаватели днес, Pornhub има и кампания в социалните медии, в която участват някои от посланиците на марката Pornhub, популярни от видеата на сайта.

От 10 часа сутринта до 9 часа вечерта Източно време потребителите, достъпващи сайта от САЩ, ще бъдат посрещани от страница, която им напомня да гласуват.

Кампанията е в сътрудничество с рекламната агенция Just For Fun. "През 2016 г. на над 100 милиона американци с право на глас не им пукаше за изборите," казва говорител на Just For Fun.

"Тази година, за да насърчим всички да станат от дивана и да отидат да гласуват, решихме да ги атакуваме там, където боли – панталоните им."