Приготвянето и хапването на кускус влезе в ЮНЕСКО

Знанията и техниките, свързани с приготвянето и консумирането на кускуса, бяха включени в списъка на нематериалното наследство на човечеството, съставен от ЮНЕСКО, предаде Франс прес.
Заявка в тази насока беше внесена колективно от Алжир, Мавритания, Мароко и Тунис и беше одобрена от световната организация под председателството на Ямайка.
Споменатите държави изтъкнаха, че знанията и уменията по приготвянето на кускуса са неотменна част от културното им наследство.
Той се консумира от хора от различни етноси, различни полове, от индивиди на всякаква възраст, от номади и уседнали, посочва вестник Стандарт.
Правите ли тези 6 грешки по време на обяда?Обядът е точно толкова важен, колкото и закуската
Кускусът е предпочитано ястие за всеки ден и за празнични събития.
Той е призван да бъде споделян сред членовете на семейството и общността, като получи широко разпространение из целия свят.