20 000 долара за един биткойн? Никакъв проблем.

Най-популярната криптовалута премина психологическата граница и се насочи към нови рекордни стойности.

В последните 24 часа не само беше отчетено поскъпване до над 21 000 долара, но към момента биткойнът се търгува на стойност близо до 22 000 долара.

Ръстът за този периода е от 13.57% до 21 948 долара (към 7.37 часа българско време), с което пазарната капитализация отчете ръст до 408 млрд. долара.

От началото на 2020 г. биткойнът е утроил стойността си, след като в началото на годината се търгуваше на ниво от около 7000 долара.

Останалите криптовалути също привличат вниманието на инвеститорите, след като щатският долар продължава да поевтинява.

Вчера „зелените пари“ поевтиняха спрямо еврото до най-ниската си стойност от април 2018 г. насам.

Семейство инвестира всичко в биткойн, обикаля света и стигна до БългарияДиди Тайхуту, съпругата му и трите им деца вече са посетили 40 държави, сред които и България

„Не е изненада, че биткойнът премина границата от 20 000 долара. Но това е само началото, тъй като смятаме, че има още доста потенциал нагоре“, каза Майкъл Соненщейн, управляващ директор на Grayscale Investments.

Очакванията, че Фед ще поддрържа лихвите, близки до нулата в следващите няколко години, са в полза на биткойна, който може да спечели още фенове в следващите месеци, допълни той, цитиран от CNN Business.