Европа се гордее със своята култура на кафето.

Като се има предвид значението на напитката на този континент, не е изненадващо, че има множество кафе-смеси, сортове и напитки.

Вижте седем начина да пиете кафе в Европа, предложени от Red Viajes.

Еспресо

Еспресото се прави чрез изпускане на гореща вода под налягане през ултрафини смлени зърна кафе, обикновено с помощта на специализирана еспресо машина.

Как се пие: Еспресото се сервира изключително късо. Италианците го пият през целия ден и особено след вечеря.

Капучино

За да направите капучино, трябва да смесите италианско еспресо с равни части пенливо топло мляко. Думата капучино идва от монасите капучини, тъй като се твърди, че цветът на напитката наподобява този на дрехите им.

Как се пием: В Италия капучиното обикновено се пие сутрин с кроасан за закуска.

Кафе Лате

Това е еспресо с добавена сметана или малко мляко, посочва БГНЕС.

Как се пием: Както в Италия по отношение на капучиното, французите никога не биха си поръчали такова кафе след закуска. Млечните кафета са запазени за сутринта.

Кортадо

Кортадо е еспресо с малко количество топло мляко за намаляване на киселинността. Обикновено има съотношение една част мляко към една част еспресо.

Как де пиете: Консумира се по всяко време. Това е една от любимите напитки на испанците и се сервира в много испаноезични страни.

Айскафе

Смесете студено кафе с мляко и захар и залейте сместа с топка ванилов сладолед и разбита сметана.

Как се пие: Германците обичат да пият айскафе през лятото в салони за сладолед.

22 урока против остаряване, които трябва да научите преди 40-теВъзрастта е само число и зависи от това как живеете и се отнасяте към тялото си

Фрапе

Почти навсякъде в Гърция се предлага тази много популярна напитка. Смесете разтворимо кафе, студена вода и лед, докато се разпени добре, след това изсипете върху кубчета лед или студено мляко.

Как се пием: гърците пият фрапе по всяко време на деня, особено през горещото средиземноморско лято.

Галао

Кафе напитката в Португалия се получава чрез добавяне на три части пенливо мляко към една част кафе.

Как се пие: Галао трябва да се сервира със сладкиш, а най-добрият е местната крем пай.