Милиардерът Ричард Брансън обяви, че майка му Ийв Брансън е починала в петък във Великобритания на 96-годишна възраст, след като се е заразила с COVID-19.

Основателят на Virgin Group съобщи това в блогпост, изказвайки съболезнования към всички, които са изгубили роднини по време на пандемията.

Брансън описа майка си като жена, която е водила забележителен живот, определяйки я още като “природна сила”.

Историята на майката на Брансън е до голяма степен част от историята на Virgin, а той твърди, че заслугата за намирането (буквално) на парите за основаването на Virgin през 60-те години е нейна.

Във вчерашния си пост той припомни популярната история за “огърлица, която лежала на пътя”. Майка му я предала на полицията, а когато собственикът й не бил открит, тя си я получиила обратно.

“Тя отиде в Лондон, продаде огърлицата и ми даде парите,” казва Брансън. “Без онези 100 паунда никога нямаше да основа Virgin.”

Вижте на колко години тези милиардери направиха първия си милионЕдин от тях се нарежда сред милиадерите едва на 23 г.

Някой ден Брансън ще постави името на майка си сред звездите, тъй като корабът майка на неговата компания Virgin Galactic носи името VMS Eve.

“Тя винаги ще бъде моят кораб майка, но тя също така е горда баба на 10 внуци и прабаба на 11 правнуци, които я обичат и на които липсва много,” заявява Брансън.