Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен беше определен за най-скъпия футболист в света в доклад, изготвен от KPMG.

Консултантската компания е анализирала шампионските тимове от шестте най-големи първенства в Европа (Испания, Германия, Португалия, Италия, Англия и Франция), съответно Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Порто, Ювентус, Ливърпул и Пари Сен Жермен.

Мбапе се нарежда на челното място с оценка от 200 млн. евро, следван от Неймар с 125 млн. евро и Мохамед Салах – 122.2 млн. евро.

Най-ценният футболист на Реал Мадрид е Каземиро – 72.6 млн. евро, докато Матайс Де Лихт води сред играчите на Ювентус с оценка от 90 млн. евро.

Португалската звезда на тима Кристиано Роналдо пък е поставен на трето място с оценка от 63.2 млн. евро, като е изпреварен и от Пауло Дибала.

Мохамед Салах е най-скъпият футболист на Ливърпул – 122 милиона евро, Серж Гнабри от Байерн е оценен на близо 100 млн. евро, а Хесус Корона от Порто на 28 милиона евро.

Спортистът, който спечели повече от Роналдо и МесиРоналдо и Меси заемат следващите места в подреждането, като доходите им възлизат на 105 и 104 млн. долара.

Докладът посочва, че играчите на Ливърпул се оценяват на 1.09 млрд. евро, а тези на Байерн и Реал Мадрид на респективно 943 и 874 млн. евро.

„Белия балет“ пък има най-много последователи в социалните мрежи – 255.8 млн., докато Ювентус е с 105.8 млн.

Пандемията от COVID-19 се е отразила най-сериозно на Реал Мадрид, чийто приходи са се понижили с 50% спрямо година по-рано.

Спад от 15% има при ПСЖ, а тези на Порто намаляват с 13 на сто.