Малко или много са 5% годишна доходност и как да ги постигнем? Да пестим пари на депозит или да инвестираме? Как да запазим парите си по време на криза? Защо вложенията в имоти са сред най-предпочитаните от българите днес? Как можем най-лесно да инвестираме в злато, криптовалути и произведения на изкуството?

Това са само малка част от темите, които участниците в панел „Лични финанси“, част от 12-ото издание на Шумът на парите, ще обсъдят по време на събитието, планирано за 2 и 3 юни. Дискусията, която ще изведе на преден план управлението на спестяванията ни, ще се състои на 2 юни от 9 часа и ще се излъчва във фейсбук страниците на Profit.bg и Novini.bg, YouTube и на сайта ни.

Сред лекторите личат имената на Питр Симчак, главен инвестиционен директор, Amundi, което е най-голямото управляващо дружество в Европа и едно от топ 10 в света с активи под управление за 1.755 трилиона евро.

Българските спийкъри включват Антон Панайотов, Председател на СД, СЕО и основател Аларик Кепитъл, Николай Ялъмов, Председател на борда на директорите, Капман Холдинг и Никола Янков, Управляващ партньор и председател на Съвета на директорите, Експат Капитал.

Ще се спрем и на възможностите, които предлагат недвижимите имоти у нас и каква доходност можем да реализираме от подобен вид инвестиция, като темата ще бъде обсъдена с Невена Стоянова, Управляващ директор и акционер, LUXIMMO.

Управителят на ЕОС Матрикс Райна Миткова пък ще ни представи проучване за начините, по които управляваме личните си средства във време на пандемията от COVID-19.

Модератор на дискусията ще е Стойне Василев, Финансов коуч, инвеститор и собственик на SmartMoney.bg

Повече за Шумът на парите ще научите от Profit.bg, както и от страницата на събитието във Facebook.