Ресторантьорски тайни, които сервитьорът никога няма да ви каже
Ако някога сте се питали какво се случва в ресторанта, скрито зад вратите на кухнята, не сте единствени.
Но малцина са хората, които знаят всички тайни на любимото си заведение, а и за някои неща е по-добре изобщо да не разбираме.
Вижте какво вашият сервитьор никога няма да ви каже.
След определен час се сервира безкофеиново кафе
В повечето ресторанти след 8 ч вечерта се сервира само безкофеиново кафе. Изглежда заведенията мислят за добрия сън на клиентите си.
На децата се дава много захар
В храната на децата се слага захар, така че да я харесват повече. Сериозно. Дори слагат допълнително захар в тестото за пиците.
Лъжат вегетарианците
Ако сте вегетарианец и попитате дали използват само зеленчуков бульон, ще кажат „да“, дори и да не го направят.
Внимавайте за промоциите
В много ресторанти на промоция е всичко, което трябва да се продаде, преди да се развали. Особено внимавайте за супата на деня. Ако съдържа риба, това вероятно е сред нещата, от които се опитват да се отърват.
Избягвайте лимоните
Никога не искайте лимон в напитката. Всички ги докосват. И никой не ги мие.
Не могат да посочат брой калории
Ако попитате колко калории има в дадено ястие, сервитьорът може да не ви каже, дори и да знае. Трябва да каже: „Цялата тази информация е достъпна онлайн.“
Не ги интересува какво мляко сервират
Обезмасленото мляко почти никога не е обезмаслено. Много малко ресторанти предлагат пълномаслено мляко, 2% мляко, обезмаслено мляко или алтернативно. Просто не е практично.
"Домашно приготвено" невинаги означава такова
На някои места се купуват дресинги за салати в големи разфасовки, след което се добавят няколко съставки, като синьо сирене или пресни билки, и се обозначават като домашни приготвени в менюто.
Не искайте горещ чай
Кой е най-сигурният начин да накарате сервитьора ви да ви намрази? Поискайте горещ чай. По някаква причина индустрия, която е успяла да рационализира всичко останало, не е успяла да рационализира това. Трябва да кипнете водата, да се срежат лимони, да се добави мед, да се донесат чаша и лъжица. Това е много работа за малка печалба.
Яйцата обикновено са на прах
Дори в най-добрата закуска на бюфет в света бърканите яйца са били на прах.
Обикновено причината за проблема е в кухнята
Хората смятат, че само защото храната е донесена късно, грешката е на сервитьора. В девет пъти от десет проблемът е в кухнята. Или във факта, че сте поръчали сложен за направа бургер.
Избягвайте определени празници
Избягвайте Свети Валентин и подобни празници. Освен че няма да бъдете обслужени качествено, се очаква всичко да е надценено.