12-ото издание на едно от най-големите икономически събития, провеждани у нас - Шумът на парите, стартира.

Тази година, заради епидемиологичната обстановка в страната, икономическият форум е изцяло онлайн, като ще се излъчва на Profit.bg, фейсбук страниците на Profit.bg и Novini.bg, както и в YouTube.

Събитието стартира с панел „Лични финанси“, който ще продължи до 10.00 часа.

Сред лекторите в него личат имената на Питр Симчак, главен инвестиционен директор на Amundi - най-голямото управляващо дружество в Европа и едно от топ 10 в света с активи под управление за 1.755 трилиона евро.

Българските лектори включват Антон Панайотов, председател на СД, СЕО и основател на Аларик Кепитъл, Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг и Никола Янков, управляващ партньор и председател на Съвета на директорите на Експат Капитал.

Ще се спрем и на възможностите, които предлагат недвижимите имоти у нас и каква доходност можем да реализираме от подобен вид инвестиция, като темата ще бъде обсъдена с Невена Стоянова, управляващ директор и акционер в LUXIMMO.

Управителят на ЕОС Матрикс Райна Миткова пък ще ни представи проучване за начините, по които управляваме личните си средства във време на пандемия от COVID-19.

Модератор на дискусията е финансовият коуч и инвеститор Стойне Василев.

Първият ден на Шумът на парите продължава с панел „На пазар“ от 10.30 до 11.30 часа.

Сред участниците в него личат имената на Стефан Коларов, oперативен директор на eМag.bg и FashionDays.bg, Иван Хаджов, мениджър Бизнес развитие на Mastercard.

От Румъния ще включим главния изпълнителен директор и съосновател на Vivre Моника Кадоган, а с изпълнителния директор на New Pay Ивайло Иванов ще се фокусираме върху съвременните модели на плащане Buy Now Pay Later.

Последните технологични новости пък ще научим от Марек Паячковски, Регионален Мениджър за Европа KNOX Partner Program.

Модератор на дискусията ще е Костадин Крантев, управляващ директор на New Moment New Ideas.

Ето и всички лектори от втория ден на Шумът на паритеФорумът Шумът на парите, организиран от Profit.bg, ще се проведе на 2 и 3 юни

Панел „Двигатели на растежа“ - последен за деня, стартира в 12.00 и продължава до 13.00 часа.

Третата дискусия за 2 юни ще ни представи гледната точка на едни от най-големите компании в страната, сред които Алкомет и Шнайдер Електрик, както и на едно от най-перспективните публични дружества - Биодит.

От тяхна страна ще чуем мнението на Петър Станчев, директор за връзки с инвеститорите в Алкомет, Радослав Кошков, регионален мениджър на Шнайдер Електрик за България, Албания, Северна Македония и Косово, както и Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор на Биодит.

Сред лекторите ще е и главният икономист на Уникредит Булбанк – Кристофор Павлов.