Въпреки че тя винаги ще бъде запомнена като „принцесата на народа“, любимите храни на принцеса Даяна може би се различават малко от това, което обикновеният човек яде за вечеря.

И ако някои хора смятат, че кралската трапеза е като от епизод на „Короната“, в реалността храната, сервирана на масата на хората със синя кръв, може ни не е толкова изискана.

Във видеоклип в YouTube бившият готвач на принцеса Даяна - Дарън Макгрейди, споделя няколко истории за нейни любими храни, емоции по време на готвене и дори няколко премеждия в кухнята.

Според Макгрейди една от любимите храни на принцеса Даяна са яйцата. Ястие с картофи, яйца и спанак е чудесен вкусен обяд, брънч или дори лека вечеря.

Като цяло споменът му за любимите й храни са за редица „пълнени“ ястия. От пълнени чушки през пълнени патладжани до омар термидор, този избор изглежда подходящ за принцеса.

Въпреки че някои от тези ястия изглеждат традиционни, Макгрейди споделя, че принцеса Даяна е обичала личи. Това докосване на екзотичните плодове изглежда е в контраст с предпочитанията й към пудинга от хляб и масло като десерт. В някои отношения изглежда, че предпочитанията на принцесата към храната са едно докосване до комфортна храна, с нотка на блясък.

Макгрейди споделя още, че принцесата е обичала да похапва, но не и да готви. Затова тя е предпочитала да се наслаждава на ястието в чинията, но не и покрай печката.