Азиатските акции днес остават при седеммесечни дъна, докато инвеститорите се опитваха да асимилират бурята на китайските пазари на акции, а доларът си взе глътка въздух на фона на нежеланието на трейдърите да правят големи залози преди края на срещата на Федералния резерв на САЩ.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI губи 0.35% в ранната сесия днес, след като преди това отчиташе понижения в три поредни сесии на фона на регулаторните мерки в САЩ срещу технологичния, имотния и образователния сектор.

Японският Nikkei се понижи с 1.01%, индексът на китайските сини чипове CSI300 падна с 1.51%, а австралийският основен индекс отстъпва с 0.43%. Хонконгският Hang Seng не бе повлиян от негативната тенденция и нарасна с 0.63%, след като в предходния ден затвори на най-ниското си ниво от ноември.

Изявлението след двудневната среща на Фед и пресконференцията на председателя на щатската централна банка Джеръм Пауъл се очакват по-късно днес.

Пазарите ще следят внимателно за евентуални индикации във връзка с инфлацията, икономическия растеж, лихвените проценти и за това кога Фед ще започне да намалява покупките на държавни облигации.

Понижението при азиатските акции вчера се пренесе и на други пазари, което доведе до отстъплението на основните индекси на Уолстрийт от рекордните нива, достигнати по-рано през седмицата.

Dow Jones Industrial Average приключи вчерашната сесия с понижение от 0.2%, S&P 500 изгуби 0.5%, а технологичният Nasdaq Composite затвори с 1.2% надолу. Преди това паневропейският индекс STOXX 600 записа спад от 0.54%.

Tesla обяви рекордна печалбаПечалбата за тримесечието нараства с близо 1000% спрямо година по-рано, когато бе 104 млн. долара.

След края на борсовата сесия в САЩ вчера компанията майка на Google, Alphabet Inc (GOOGL.O), Microsoft и Apple обявиха рекордни тримесечие печалби, въпреки че цената на акциите на производителя на смартфони се понижи в следборсовата търговия вследствие на прогнозата за по-бавен растеж.

На валутните пазари щатският долар се търгуваше под достигнатите наскоро върхове след продължилото месец поскъпване. Йената поскъпва, а австралийският и новозеландският долари поевтиняват.

Анализатори от CBA отдават пониженията на намаляващите нагласи към риск вследствие на регулаторните действия в Китай, информира Ройтерс.

Цените на петрола нарастват, след като стана ясно, че щатските запаси падат повече от очакваното в предходната седмица, което надделя над опасенията около последиците от увеличението в броя на новите случаи на COVID-19.

Цената на щатския лек суров петрол нарасна с 0.47% до 72.01 долара за барел, докато брентът поскъпна с 0.35% до 74.77 долара за барел.

Златото поевтинява леко днес, като спот цената на метала отстъпва с до 1 798.45 долара за тройунция.