Bugatti обяви, че ще произведе своя нов последен модел, който ще бъде задвижван от бензин, пише CNN Business.

Моделът ще носи името Bolide и ще бъде притежаван едва от 40 души по света, колкото са и предвидените за продажба бройки.

Всеки от тях ще е с цена от 4.7 млн. долара, равняващи се на 7.8 млн. лева.

Неговата мощност ще е 1600 к.с. - или с 200 к.с по-малко от прототипната версия на колата, която беше предвидена да се задвижва от бензин със 105 октана.

Новият модел ще може да ползва и гориво с 93 октана, тъй като не е състезателна кола. И все пак - това няма да пречи на Bolide да ускори до 100 км/ч само за 2.17 секунди.

Bolide е с височина от около 91 см, което е с около 30 см по-ниско от друг от известените модели на марката - Chiron. Теглото на колата е ще 1225 кг спрямо 1995 кг за Chiron.

Bugatti планира да започне производството на Bolide през 2024 г. - едва след като завърши планираните 500 бройки от Chiron.

Кои са най-скъпите автомобили в света?Съставянето на точен списък на най-скъпите автомобили, които можете да си купите, не е лесна работа

По това време Bugatti ще е част от новосъздаденото дружество Bugatti-Rimac, което се очаква да бъде базирано в Хърватия и Франция.