Когато се събудите сутрин, движението може да не е първият ви приоритет.

Но започването на деня с разходка - независимо дали е в квартала или част от пътуването до работа, може да предложи на тялото редица ползи за здравето .

Ето 10 причини да започнете деня с разходка:

1. Повече енергия

Започването на деня с разходка може да ви даде повече енергия през целия ден. Проучванията показват, че възрастните, които са ходили 20 минути на открито, са имали повече жизненост и енергия от тези, които са ходили 20 минути на закрито. Малко проучване пък установява, че 10 минути ходене по стълби е по-полезно за енергията ви от чаша кафе.

2. По-добро настроение

Слънце, въздух, природа. Всичко това са фактори, които са предпоставка за по-добро настроение. За най-добри резултати опитайте да ходите в продължение на 20 до 30 минути поне 5 дни в седмицата.

3. Постигане на физическата активност за деня

Едно от предимствата на сутрешното ходене е, че ще постигнете минималната за здрав човек физическа активност за деня - преди други семейни, работни или училищни задължения да ви извадят от релси. Опитайте се да правите 30-минутна разходка 5 сутрини седмично, за да отговорите на тези изисквания.

4. Може да ви помогне да отслабнете

Сутрешното ходене може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване. Ходенето с умерено темпо за 30 минути може да изгори до 150 калории. В комбинация със здравословна диета и силови тренировки може да откриете, че отслабвате.

5. За здраве

Ходенето може да предложи многобройни ползи за вашето здраве, включително по-силен имунитет, както и да подпомогне справянето с различни здравословни състояния. Проучвания показват, че ходенето по 30 минути на ден може да намали риска от сърдечни заболявания с 19 процента.

6. Укрепва мускулите

Ходенето може да помогне за укрепване на мускулите на краката. За най-добри резултати ходете с умерено до бързо темпо. Опитайте се да промените рутината си и да се изкачвате по стълби, да се разхождате нагоре и надолу или да ходите на наклон по бягащата пътека.

7. Подобрява фокуса

Сутрешната разходка може да помогне за подобряване на фокуса, за креативността и продуктивността. Затова, ако имате някакви дилеми или въпрос, който трябва да решите, излезте и се разходете.

8. Правите по-здравословен избор през целия ден

Започването на деня с разходка може да ви накара да взимате по-здравословни решения през целия ден. След разходката може да се почувствате по-енергични и жизнени, тя да ви събуди и мотивира.