Бразилският президент Жаир Болсонаро обяви, че не е бил допуснат до мача от местното футболно първенство между Сантос и Гремио, защото клубът домакин не позволява на неваксинирани привърженици да влизат на стадиона, информира Ройтерс.

Футболният мач беше първия за Сантос с публика от началото на пандемията от COVID-19, но за да допуснат запалянковци на стадиона, от клуба изискваха удостоверение за ваксинация или отрицателен PCR тест.

“Исках да гледам мача на Сантос, но ми казаха, че трябва да съм ваксиниран. Защо?,” заявява Болсонаро във видео, пуснато на уебсайта на новинарския портал Metropoles.

Болсонаро, който отказа да бъде ваксиниран и насърчи и други да го последват, твърдеше, че има антитела, защото вече е преболедувал COVID-19.

Не става ясно дали Болсонаро, които е запален почитател на футбола и прекара уикенда близо до Сантос, е опитал да посети мача или оплакването му е по принцип заради необходимостта от това, което той нарича “ваксинационни паспорти.”

Говорител на Сантос заяви, че от екипа на президента не са се свързвали с клуба и че всички фенове трябва да спазват санитарните изисквания в страната.

Жертвите на COVID-19 в Бразилия са над 600 000.