Имате нужда да се отпуснете? Какво ще кажете да го направите в бивш хладилен камион, превърнат в уютен ваканционен апартамент?

Полската верига мобилни хотели Good Spot отдава четири такива под наем, като се подготвя да пусне нова услуга, при която гостите гласуват онлайн къде те да бъдат позиционирани.

Въпреки че подробностите все още не са финализирани, Good Spot планира да отвори гласуването през януари, като почиващите ще избират между два интригуващи пейзажа - езеро и място край морето в Полша, съобщава Daily Mail.

Първоначално гласуването ще се провежда в социалните канали на Good Spot, но с разрастването на хотелите - те се стремят да добавят 50 нови към настоящия списък от четири, техният уебсайт ще бъде домакин на анкетата.

Едно от потенциалните местоположения е „мистериозно“ езеро, създадено от ледник, което радва туристите с кристално чистата си вода. Това е идеално място за риболов, според финансовия директор на Good Spot Роман Соколовски. Той казва: „Дори начинаещи риболовци могат да уловят огромна риба – платика, змиорка, щука и костур.“

Камионите на Good Spot са тема за разговор сами по себе си. Създадени са от полската дизайнерска фирма Znamy Sie, базирана в град Вроцлав.

Огромен брой изотермични хладилни ремаркета, изтеглени от пазара, се внасят в Полша всяка година. Така страната се превръща в гробище за тези вече неизползвани камиони. Чрез реновирането им те получават шанс за втори живот.

Джаджа за $50 000, която превръща Tesla Cybertruck в кемпер (снимки)Надстройката за 50 000 долара CyberLandr превръща Tesla Cybertruck в кемпер, оборудван с душ, готварска печка, тоалетна и легло

В центъра на всеки камион има баня, където леденосинята цветова палитра отразява историята на хладилното съхранение на автомобила.

Има кухня и две спални в двата края плюс малка веранда, която се спуска от едната страна.

Дизайнът има за цел „да предизвика носталгични асоциации с пътувания до планината и морето“. Най-голямото предизвикателство е осигуряването на удобства в хотелски стил в толкова малко пространство.

Компанията се надява през следващите години да разположи подобни мобилни хотели в различни страни и сред по-голямо разнообразие от пейзажи.

Четирите вече преобразувани хладилни камиона прекараха лятото на 2021 г. в Мжежино, село на Балтийско море, преди да се преместят през септември в Карпач, ски курорт в планината Карконоше.

В зависимост от местоположението, една нощувка в хотела струва от $ 50 до $150.