Четиригодишно момче изуми семейството си, след като си поръча сладолед за над 1000 долара чрез приложение за доставка на храна.

В поръчката, която Кристиан Кинг прави от телефона на баща си през UberEats, има персонализирана торта за рожден ден и гюмчета с любимите вкусове на малчугана.

Лакомствата, дело на Gelato Messina в Сидни, са на стойност 1139 долара, съобщават местните медии.

Крис Кинг дава телефона на сина си, за да го разсее, докато гледат мач по футбол, в който участва сестра му.

Момчето го предупредило, че има "нещо на път", но той не му повярвал, докато доставчикът на UberEats не се обадил на съпругата му.

"Първо си помислих, че сумата е 139 долара. После видях, че е 1139 долара и едва не получихме инфаркт. Скролвах екрана около 30 пъти, толкова дълга беше поръчката. Пара ми излизаше от ушите, крещях името му по улицата, а той избяга в стаята си, преди да говоря с него," разказва мъжът.

Мъж печели пари, като поръчва собствената си пицаСобственик на пицария в САЩ открил, че приложението за доставка на храна DoorDash продава неговата храна по-евтино, докато в същото време му плаща пълната цена за поръчките

Момчето си поръчва два броя тирамису, две маршмелоу торти, шоколадови пънчета - и от от видовете, които харесва, както и осем или девет 1.5-литрови гюмчета със сладолед.

Семейството поръчва от UberEats всеки ден и изглежда момчето е видяло как се прави, но досега не е използвало новопридобитите си умения.

Поръчката е доставена в пожарната станция в Нютаун, където бащата работи като пожарникар и откъдето за последен път е правил поръчка. Дежурните пожарникари изпразват хладилника, за да поберат сладкишите.

От UberEats се съгласяват да възстановят сумата, когато семейството им разказва случката.

Рожденият ден на Кристиан е през януари, но баща му смята, че го е планирал предварително.