Преходът от офиса към работа от вкъщи (или хибридна работа) преобърна идеята за работно място. Децата проваляха срещите в Zoom. Кошовете с пране се промъкваха между срещите. Леглата се превърнаха в работни пространства. И всички използвахме функцията за замъгляване на фона при видео разговори, за да скрием бъркотията зад нас.

В същото време много служители осъзнаха, че могат да свършат много неща и да изживеят какво ли не, стига да бъдат в комуникация със своите мениджъри, да изпълняват сроковете и да се справят с работата си. Но зад мониторите остават и много тайни. Ето какво са правели някои служители, докато са работели дистанционни.

Работя от тоалетната

Служител от Калифорния споделя, че е работил в началото на COVID предимно от тоалетната. Имал е само веднъж конфузна ситуация, в която не осъзнава, че е оставил камерата включена, докато е вършел работата си там.

Разхождам се в работно време

Крис от Кънектикът, който се занимава с продажби и работи редовно с клиенти, отговаря на обаждания, на имейли и се грижи за клиентите си, докато е на поход в планината. В крайна сметка се справя с всичко.

Работя гол

Куя Манзано, преводач, компютърен програмист и актьор от Филипини те, признава, че редовно е гол вкъщи. Разбира се, слага нещо върху себе си, когато се налага видеоконферентна връзка.

Правих секс по време на служебно обаждане

Мъж от Ню Йорк споделя, че това е било мечта на неговата приятелка. При това, по време на среща чрез Zoom, но камерата е изключена и микрофонът е заглушен.

Преместих се в друг щат

Живеех в Колорадо Спрингс и се върнах в Хюстън, Тексас, където израснах. Взех съзнателно решение да запазя това в тайна, защото трябваше да сме жители на Колорадо, признава компютърен програмист в Хюстън. Така той работи една година, след което си намира нова работа.

Преместих се в друга държава

Преместих се в Сеул, Южна Корея, след като живях в Онтарио, Калифорния, и оставих не само колегите си, но и всички в неведение относно преместването. Казах на близки приятели и семейство, но в началото на пандемията пътуването беше табу, така че реших, че е най-добре да не казвам, че пътувам, казва преподавател в частна академия в Южна Корея. Една година по-късно той намира хубава стабилна работа в Корея, така че вече не работи онлайн в САЩ.

Имах черепно-мозъчна травма и се опитах да я пазя в тайна

Кейт, която работи в държавните социални служби, разказва, че през март е получила черепно-мозъчна травма и макар че в началото не знае колко тежка е тя, скоро разбира, че има проблем. В крайна сметка, трябва да каже, защото следват проблеми с паметта, концентрацията и понякога не може да реагира на определени въпроси. „След нараняването ми работата от вкъщи стана жизненоважна. Балансът на нивата на стрес, престоят в хладни и тъмни стаи, когато е необходимо, и избягването на шофирането бяха много важни за моето лечение“, добавя тя.