Фалшив кокаин е убил най-малко 16 души и изпратил други 50 в болници в района на Буенос Айрес, информираха местните власти.

Разследващите органи смятат, че наркотикът е бил подправен с някакъв вид отрова или смесен с друга субстанция.

Регионалният министър по сигурността призова всички потребители, които са си купили кокаин през последните 24 часа, да го изхвърлят.

Смята се, че фаталният наркотик е закупен в един и същи бедняшки квартал, като властите са арестували девет души по случая досега.

Как мексиканските картели вербуват наркомулета в играта Grand Theft Auto?Геймърите, които играят на Grand Theft Auto, знаят какво е да работиш за мексикански картел. Те обаче го правят в комфорта на собствената си спалня. Мнозина не осъзнават, че работещи за истинските картели също играят на играта и вербуват играчи, които да пренасят наркотици в реалния живот

Разследващите органи очакват резултатите от аутопсиите, за да сравнят иззетите наркотици с тези, консумирани от жертвите.

Властите подозират, че субстанцията, с която е смесен кокаинът, съдържа някакво силно успокоително.

Смята се, че жертвите са получили конвулсии и внезапни сърдечни удари.

Кокаинът е силно пристрастяващ стимулант, който се извлича от листата на растението кока и обикновено се приема през носа.

Доклад от 2019 г. за употребата на наркотици в Северна и Южна Америка разкрива, че Аржентина е страната с третото най-високо ниво на консумация на кокаин на човек, след САЩ и Уругвай, пише BBC.