С наближаването на Деня на влюбените темата за избор на партньор отново става актуална.

За много мъже и жени финансовата страна на този въпрос се оказва ключова.

33% от американците твърдят, че е по-вероятно да отидат на среща с някого, който споменава криптовалутите в профила си за онлайн запознанства, показва проучване на платформата eToro, цитирано от CNBC.

Освен това три четвърти от анкетираните биха били по-заинтересовани от втора среща с човек, който е платил сметката в биткойни. Броят на търговците, които приемат дигитални валути, вече е близо 100 милиона само в САЩ, по данни на Visa.

Други цифрови активи, като незаменяеми токени или NFT, също са желателни. Близо 20% от необвързаните биха проявили по-голям романтичен интерес към някого, ако той е използвал NFT като своя профилна снимка в социална платформа или сайт за запознанства.

Криптовалутите, и в частност биткойн, се използват все по-масово, като употребата им през 2021 г. нарасна значително, припомня CNBC.

МВФ: Криптовалутите дестабилизират развиващите се пазариИзползването на дигитални блокчейн парични единици вместо традиционни валути създава „непосредствени и остри рискове“, смята финансовият съветник на МВФ Тобайъс Ейдриън

16% от американците казват, че лично са инвестирали, търгували или използвали криптовалути, според проучване на Pew Research Center.

За хората на възраст между 18 и 29 години този брой скача до 31%. Мъжете са два пъти по-склонни от жените да използват криптовалути – 22%, в сравнение с 10% за нежния пол.

Тъй като запознанствата също се дигитализират, демонстрацията на интерес към криптоиндустрията може да се счита за актив в търсенето на партньор, показват проучванията.