Нова инженерна разработка превръща Tesla Cybertruck в катамаран в стил Джеймс Бонд за броени минути.

Cybercat е рожба на базирания в САЩ учен Антъни Даймънд и снабдява превозното средство, захранвано от батерии, с чифт понтони и електрически извънбордови двигатели.

Това осигурява на странно изглеждащата машина максимална скорост от около 40 километра в час по вода и общ пробег до 185 километра, съобщава Daily Mail.

Усъвършенстваният модел, наречен Cybercat Foiler, се предлага с "подводни криле", което позволява на Cybertruck да надвиши скорост от 64 километра в час, като се издига над водата за подобрена хидродинамика.

Cybercat вероятно ще се продава на дребно за около 22.900–32.900 долара, а Foiler за 35.400–42.900 долара.

Кога ще можете да прикачите своя Cybercat към Cybertruck обаче все още не е ясно, тъй като пускането на пазара на футуристично изглеждащото превозно средство на Tesla беше отложено от 2021 г. за 2022 г., а сега и за 2023 г.

Фактът, че Cybercat изглежда като нещо, излязло от филм за 007, не е случаен.

Според главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск дизайнът на самия Cybertruck е отчасти повлиян от автомобила Lotus Espirit S1 от 1976 г., включен във филма „Шпионинът, който ме обичаше“. В лентата подобна кола се управлява от Джеймс Бонд по време на опасно преследване из Сардиния, а машината впоследствие се превръща в подводница.

Милиардерът дори купи Wet Nellie – персонализирана подводница, която представлява измислената кола във филма. Според създателя на Cybercat Антъни Даймънд способността Cybertruck да се движи във вода ще „отдаде почит на тази страст“ на Мъск.

„Вярваме, че с повече от 1.3 милиона резервации за Cybertruck, пазарният потенциал за Cybercat е огромен“, казва Даймънд. „Общите брутни печалби, сравними с тези, генерирани от моделите Tesla Model S и X, са постижими“, добавя той.

Автомобилите на Илон МъскПреди Tesla милиардерът Илон Мъск е имал доста други автомобили

Когато Cybercat и Foiler не се използват, техните части са проектирани да се съхраняват в Cybertruck и могат да бъдат инсталирани отново „от един човек за по-малко време, отколкото е необходимо за пускане на лодка на вода.“

Според Даймънд концепцията на Cybercat, която е в процес на патентоване, „не е решение на трета страна за вторичен пазар“. Вместо това, добавя той, „възнамеряваме да работим директно с производителите на оригинално оборудване, за да изведем концепцията на пазара.“

Компанията TSWLM Electric Vehicles Inc., кръстена на инициалите на филма за Бонд от 1977 г., вече приема имейли, за да демонстрира пазарен интерес и „значително да увеличи вероятността Cybercat да стане реален“.