Carnival Corporation обяви, че ще премахне задължителните маски за пътниците на всички свои круизи от 1 март.

След тази дата маските на борда ще са препоръчителни, но не са задължителни, сочи съобщение на сайта на компанията, цитирано от The Independent.

Предупреждава се обаче, че маски може да са необходими на определени места и събития.

Пътниците на Carnival lines - които включват Carnival Cruise Line, Holland America Line, Seabourn и Princess Cruises, ще трябва да носят маски по време на качване и слизане от кораба, но не и докато са на борда.

От 1 март пътниците, поставили си бустерна доза за ваксините срещу коронавирус, ще могат да направят своя COVID тест в рамките на три дни преди пътуването, а не два.

Маршрут на Four Seasons с частен самолет ви показва света за 24 дниОще при дебюта си през 2015 г. Four Seasons постави стандарта за ултралуксозни пътувания с частен самолет

В момента всички пътници на възраст две и повече години трябва да предоставят отрицателен резултат от тест, въпреки че говорител на Carnival посочва, че компанията се стреми да вдигне минималната възраст на пет години.

„Имахме много успешно рестартиране на операциите благодарение на подкрепата на нашите гости, ангажираността на нашия екип и ефективните протоколи, които въведохме“, казва президентът на Carnival Кристин Дъфи.

Disney World, Royal Caribbean Cruises и Norwegian Cruise Lines също обявиха, че ще прекратят политиката си за задължително носене на маски на борда на всичките си круизи.

Множеството марки на Carnival Corporation означават, че компанията превозва огромен брой пътници годишно - преди пандемията броят им достигна своя връх от 13 милиона през 2019 г.