Режисьорът на хитовия филм „Черната пантера“ беше взет за банков обирджия, докато се опитвал да изтегли пари от собствената си сметка в САЩ, информира BBC.

Райън Куглър е арестуван за кратко, след като се опитал да изтегли 12 000 долара от банка в Атланта през януари.

Банковата служителка уведомила шефа си, че подозира опит за грабеж, след като разтълкувала неправилно ситуацията.

Куглър заявява пред щатското издание TMZ, че "тази ситуация не е трябвало да се случва".

От Bank of America обаче след това са се заели със случая, а Куглър в момента е удовлетворен от развръзката.

Според полицейския доклад, с който са се сдобили от TMZ, Куглър, който носел маска заради изискванията във връзка с COVID-19, както и слънчеви очила и шапка, подал на служителката бланка за теглене и бележка, на която пишело, че иска 12 000 долара от разплащателната си сметка.

В бележката също така пишело, че парите трябва да бъдат преброени на други място и че той „иска да бъде дискретен“. Куглър също така показал документ за самоличност. Според New York Times Куглър заявил пред полицията, че парите му трябвали за медицинско лице, което работело за неговото семейство и искал да бъде дискретен относно сумата заради съображения за сигурност.

Служителката на банката, която също като Куглър е чернокожа, била бременна и се притеснила за безопасността си в този момент, според изданието.

Трансакцията предизвикала автоматично уведомление, тъй като сумата надхвърля 10 000 долара. На този етап служителката казала на шефа си, че подозира, че клиентът извършва обир, а след това била извикана полиция.

Режисьорът, който в момента работи по продължението на „Черната пантера“, е бил задържан за кратко с белезници, преди да удостовери своята самоличност и да бъде освободен.

"Дълбоко съжаляваме за този инцидент. Той не трябваше да се случва и ние сме се извинили на господин Куглър", е заявил говорител на Bank of America пред списание Variety.