Автосервиз представи чудовищен матово-черен Rolls-Royce Phantom с шест колела.

Изработеният по поръчка автомобил разполага още с ролбар, позлатени спирачки и волан от крокодилска кожа.

Невероятната кола – в основата на която лежи Phantom от 2005 г., е създадена от Danton Arts Kustoms, управлявана от французина Александър Дантон.

Той се надява да продаде творението си за 5 милиона евро (4.3 милиона британски лири/5.2 милиона долара), пише Daily Mail.

Дантън посвещава три месеца в изграждането на автомобила, което включва и разширяване на Phantom с помощта на корпуса и задната ос на BMW серия седем от 2005 г., като последната включва допълнителните колела.

Сред другите външни екстри са багажник на покрива с жълта светлинна лента и допълнителни странични стъпала.

Защо купувачите на Rolls-Royce са шокиращо млади?Ако си представите типичния притежател на автомобил Rolls-Royce, това вероятно е някой с побеляла коса и с бели обувки за голф

Вътре е запазен предимно оригиналният интериор на Phantom от 2005 г. Седалките са облечени с кожа, като Дантън добавя екрани за забавление в самолетен стил от 90-те години.

Междувременно, между предните седалки има подлакътник, покрит със змийска кожа. А под капака? Оригиналният V12 6.7-литров двигател Phantom, развиващ 453 конски сили.

Дантън, който е от Лион, публикува снимка на шестколесния Phantom в Instagram с надпис, който гласи: „Харесвате ли шест колела? Правя го.'

Дантън прави своите коли по поръчка в гараж под великолепната си къща в Ардеш, Югоизточна Франция - Chateau de Gerlande.

Говори се, че следващият му проект е Lamborghini Urus с шест колела.