Бъкингамският дворец служи като официална резиденция на британската кралица Елизабет Втора през по-голямата част от управлението й.

От началото на пандемията от коронавирус обаче монархът отсяда предимно в замъка Уиндзор.

Покойният съпруг на нейно величество принц Филип дори прекара последните си дни там, а миналия месец стана ясно, че кралицата никога няма да се върне да живее за постоянно в огромния си дворец в Лондон.

Бъкингамският дворец се простира на Общо той се простира на огромните 77 000 квадратни метра и включва 775 стаи, включително 19 парадни стаи, 52 кралски спални и спални за гости, 92 офиса, 78 бани и 188 спални за персонала.

Оборудван с параклис, поща, закрит плувен басейн, кафетерия за персонала, лекарски кабинет и киносалон, той лесно може да се счете за цяло самостоятелно село. Списание Hello! ни кани на обиколка из него:

Главният коридор

Акаунтът на кралското семейство в Instagram показа снимка "преди и след" на главния коридор, който води към балкона, след премахване на всички елементи преди обновяването му. В публикацията се казва, че преместването включва над 3000 произведения на изкуството.

Плувният басейн
Преди да бъде превърната в плувен басейн, сградата в задната част на двореца е действала като оранжерия, проектирана от архитекта Джон Неш. Крал Джордж VI поръчва басейна през 1938 г., за да осигури уединението на дъщерите си принцеса Елизабет и принцеса Маргарет, които имат уроци в Bath Club.

Той е и мястото, на което херцогинята на Кеймбридж учи децата си да плуват. В интериора му са заложени бетонни цокли, сводест таван и големи стъклени прозорци, но той е запазен само за очите на кралското семейство и специалните му гости.

10 от най-впечатляващите дворци в светаНяма по-впечатляващи сгради по света от дворците на височайшите особи

Картинната галерия
Проектирана от архитекта Джон Наш като част от трансформацията на Бъкингамския дворец, поръчана от Джордж IV през 1820-те години, 47-метровата картинна галерия трябва да показва колекцията от произведения на изкуството на краля, но той не доживява да я види завършена.

Жълтата гостна
Официалният акаунт на кралското семейство в Instagram част от показва дейностите по консервация на тази част от Бъкингамския дворец.

Частната стая за аудиенции
Ако имате достатъчно късмет да бъдете поканени на частна аудиенция с кралицата, тя ще се проведе в тази зашеметяваща зала в Бъкингамския дворец. С бледосини стени и тъмни дървени подове, тя има по-модерно усещане от някои от другите стаи, а семейните снимки на Нейно Величество често могат да се видят на заден план, докато тя поздравява гостите си.

Регентската стая
Тази красива стая е включена в много от официалните снимки на кралицата. Тя има зелена и златна цветова схема, с дивани с тапицерия, бюро и традиционна камина.

Балконът
Една от най-емблематичните части на Бъкингамския дворец е балконът, който се намира в предната част на резиденцията и се използва от кралските особи на специални събития, включително Trooping the Color, и кралски сватби.

Градините
Кралицата посреща над 30 000 гости всяка година на своите летни партита, разположени в обширната градина в задната част на Бъкингамския дворец. Градините обхващат 39 акра и съдържат повече от 350 вида диви цветя, около 200 дървета и езеро от три акра.

Голямото стълбище
Едно от първите неща, които посетителите виждат, когато влизат в двореца, е голямото стълбище, което води към държавните стаи на горния етаж. По стълбите е постлан червен килим, а по стените са закачени исторически портрети на членове на кралското семейство.

Дворцовата бална зала
Тази спираща дъха бална зала е място за държавни банкети и се гордее с високи тавани, червени килими и огромни произведения на изкуството, висящи по стените. Балната зала се използва и за церемонии по посвещаване в рицарство, извършвани от кралицата и други висши кралски особи, включително херцога на Кеймбридж.

Стаята от 1844 г.
Една от 19-те държавни стаи в двореца, Стаята 1844 често се използва от нейно ееличество, когато е домакин на аудиенции със световни лидери и други престижни гости. Голямата стая има пищни мраморни колони и златни огледала, висящи по стените, с традиционни шарени килими и сини и златни столове.

Музикалната стая
Въпреки че разполага с пиано, Музикалната стая в Бъкингамския дворец, всъщност, е сцена на някои исторически събития, включително кръщенията на принц Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю и принц Уилям.

Тронната зала
Може би една от най-емблематичните стаи в Бъкингамския дворец - Тронната зала, е използвана за всичко - от балове до официалните сватбени снимки след кралската сватба на принц Уилям и Кейт.