Ако се интересувате от живота на батерията на телефона си и искате да използвате максимума от него, не сте сами.

Проучване, проведено от USA Today, сочи, че продължителността на живота на батерията е сред най-важните критерии за потребителите на смартфони Android.

Добрата новина е, че има много начини, по които да подобрите този показател в краткосрочен план. Днес обаче ще се фокусираме върху нещо друго - върху най-важните фактори, които влияят върху живота на батерията.

Има пряка връзка между продължителността на живота на батерията и пътите, в които я презареждате. Заложено е определено количество цикли, в които можете да вдигнете заряда от 0 до 100%. Колкото по-пълни презареждащи ципли осъществите, толкова по-бързо батерията ще се разгради, пише slashgear.com.

Повечето литиево-йонни батерии имат между 400 и 500 цикъла на зареждане.

Могат ли контактните лещи да се превърнат в нашия компютърен монитор?Представете си, че трябва да изнесете реч, но вместо да поглеждате надолу към вашите записки, думите минават пред очите ви, в която и посока да гледате. Това е само една от много функционалности, с които производителите на умни лещи обещават, че ще разполагаме в бъдеще

Един нов телефон, особено от най-модерните, не е особено “приятелски настроен”, когато става дума за сменяне на батерията. Затова, ако искате да удължите живота на батерията, предпазвайки я от деградация, препоръчваме да не я презареждате всеки път до 100%.

Кой е най-добрият начин на презареждане?

Следете нивото на заряда. Производителите на Android телефони, като Samsung, казват, че потребителите трябва да поддържат заряда около 50% или малко над този показател. Някои по-нови модели на марката имат функция, която ограничава зареждането на батерията до максимум 85%.

Някои нови Android устройства, например Google Pixel, правят една крачка напред. Те позволяват на потребителите да съхранят живота на батерията, без да се изискват усилия. Google Pixel автоматично поставя ограничение на зареждането до 80% от максималния капацитет в случаите, когато потребителят едновременно играе на телефона и го презарежда.