Тази седмица в столицата беше даден старт на строителството на два знакови комплекса - Kenar Residence и AMur Homes.

Инвеститорите и главният изпълнител на новите сгради събраха клиенти и партньори на тържествена церемония, на която беше отслужена литургия за здраве и благоденствие, а след нея беше направена ритуална първа копка.

Двете знакови сгради ще се изградят на калкан на два съседни парцела на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков.

И двете сгради са с главен изпълнител реномираната строителна компания Pipe System, а BULGARIAN PROPERTIES е ексклузивен партньор в маркетинга и продажбите.

Очаква се строителството им да приключи в средата на 2024 г.

Kenar Residence

Сградата е с модерна визия, постигната чрез разделянето на фасадата на обеми, които потъват и изпъкват.

Тя е разположена в югозападния край на имота, като от северната страна се обособява озеленен двор на второ ниво. Във височина се разкриват гледки както на юг към Витоша, така и на север към Стара планина.

Проектът предлага разнообразие от двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти, всеки от които разполага със собствена тераса тип лоджия, която служи за буфер от бул. Сливница. Той разполага с паркоместа на две подземни нива, а на партерно ниво ще се разположат търговски обекти.

Цените стартират от 957 евро на квадрат, като са налични двустайни апартаменти от 79 954 евро, тристайни от 96 115 евро и четиристаен на цена 182 308 евро.

AMur Homes

Сградата се изгражда от реномирана строителна компания с най-модерните технологии и материали.

Предлага двустайни и тристайни апартаменти и мезонети, отличаващи се със светли и просторни помещения, правилни форми лесни за обзавеждане, слънчеви изложения и приятни гледки, като цените стартират от 999 евро на квадрат.

Паркирането е решено с паркоместа на две подземни нива, а на партерно ниво ще се разположат търговски обекти.