Милиардерът инвеститор и филантроп Кен Лангоун описа три основни принципа в бизнеса, в които е вярвал през цялата си кариера, намеквайки, че те са от основно значение за изграждането на успешни организации.

“Трите най-влиятелни неща в бизнеса са милата дума, внимателният жест и страстта и ентусиазмът към всичко, което правите,” заяви Лангоун в интервю за CNBC.

Лангон казва, че е опитал да наложи тази философия в Home Depot, която основава през 70-те години на миналия век и в медицинския център към Нюйоркския университет, където той е председател на борда на директорите от 1999 г.; академичният медицински център носи името на Лангоун от 2008 г.

Милиардерът казва, че смята, че след като в една компания или организация са назначени надеждни мениджъри, следващото важно нещо е да се гарантира, че служителите на всички нива осъзнават, “че са важни” и се чувстват овластени да правят разликата.

Ексцентричните навици на богатите, които следваме сляпоСвръхимитацията е нещо, на което всеки може да се поддаде, но дали има смисъл?

“Ако можете наистина да въвлечете всички в мисията и да накарате всички да повярват, че те могат да направят разликата и че дори те са разликата,” казва Лангоун спомняйки си история за служител на NYU Langone в сферата на сградните услуги, който отделя време, за да посещава пациент със сърдечна трансплантация в дните след операцията.

Лангоун казва, че дори след като пациентът бил изписан от интензивното отделение служителят правел всичко по силите си, за да го посещава.

“Мъжът ми написа писмо, е което казваше, че грижите, които е получил от служителя в сферата на сградните услуги са били също толкова важни, колкото хирургът, който е направил трансплантацията,” спомня си Лангоун.