Американският актьор Антъни Хопкинс ще пусне колекция от NFT-та, вдъхновени от ролите му в киното и произведения на изкуството, информира Variety, позовавайки се на изявления на кинозвездата в рамките на онлайн конференция.

За създаването на серията от токени Хопкинс си сътрудничи със стартъпа и Web3-студио Orange Comet. Колекцията от NFT-та, според някои източници, ще бъде озаглавена Eternal Collection (“Вечна колекция”).

NFT-то е празно платно за създаване на изкуство в нов формат, казва Хопкинс пред репортери по време на онлайн пресконференцията.

По думите на 84-годишния Антъни Хопкинс, метавселената “предлага невероятна възможност за общуване с аудиторията в съвършено друг формат”.

Аз вероятно съм най-старият човек в общността на създателите на NFT-та и в социалните мрежи, което доказва, че всичко е възможно във всяка възраст, добавя актьорът.

В колекцията Eternal Collection ще влязат токени-концепции на 10 различни персонажи, които Антъни Хопкинс е успял да изиграе в продължение на своята кариера, включително Ханибъл Лектър от “Мълчанието на агнетата” и Один от трите филма на Marvel за Тор.

Изкуството като валута: Деймиън Хърст ще изгори хиляди свои творби Това е планирано да стане на 9 септември и е част от глобална инсталация

В серията ще влязат още дигитални произведения на изкуството на самия актьор.

По думите на Дейв Брум, генерален директор на Orange Comet, колекцията от токени на Хопкинс ще се появи в средата на септември на NFT-маркетплейса OpenSea. Част от печалбата от продажбите ще бъде дадена на благотворителен фонд, който ще бъде избран от самия актьор и съпругата му Стела Арояве.