Жена, която възнамерявала да си купи еднофамилно жилище в Спаркс, Невада, в крайна сметка се сдобила с 84 празни парцела и два друг поземлени имота, информира Reno Gazette-Journal.

Планираната покупка била на стойност 594 481 долара за една къща, но административна грешка я направила притежател на цял квартал. От имотната агенция направили неволна грешка с копиране и поставяне, според Кори Бърк заместник-оценител в окръг Уашо.

"Оказва, се че от Westminster Title в Лас Вегас може би са копирали и поставили описание на друго прехвърляне от компанията Toll Brothers, когато са подготвяли нотариалния акт на купувача за вписване," казва Бърк.

Търгът за имение с цена от 87.8 млн. долара претърпя провалНай-високата получена оферта е била на стойност малко под 45.8 млн. долара

В този случай, според Бърк, от Westminster Title Agency по невнимание са прехвърлили описанието на собствеността, свързано с комплекс от луксозни жилища на строителната компания Toll Brothers в близост до Рино, Невада, на жената от Спаркс.

От службата на Бърк са успели да хванат грешката доста бързо, казва тя.

"Имаме отдел, който обработва всичките тези прехвърляния и следи отблизо за грешки, защото такива често стават. Те веднага разбират, че нещо не е наред и се обаждат на Westminster".

За да бъде разрешен проблемът, имотът е бил прехвърлен обратно от жената към Toll Brothers и към хората, които са били купили част от парцелите от компанията.