Не съжалявайте за отиващото си лято. През есента тълпите намаляват, с тях и цените се нормализират, а температурите са особено приятни. Има още много възможности, които този сезон предлага на запалените пътешественици. Ето някои от тях:

Париж, Франция

Париж сякаш забавя темпото през октомври и ноември, така че ще успеете да се насладите на забележителностите, без да се налага да се разминавате с тълпи от хора. Посещение на Лувъра, обиколка с лодка по Сена или романтична разходка по калдъръмените странични улички на града - възможностите са навсякъде.

Рим, Италия

Есента е великолепна за разходка във Вечния град. Времето е много по-приятно, отколкото през горещото лято. Разнообразието от плодове и зеленчуци е все още доста богато и дава възможност за дегустация на всички невероятни деликатеси, които се предлагат. Туристическите тълпи са намалели и имате достатъчно време да се насладите на италианската столица, когато не е пренаселена.

Санторини, Гърция

Началото на есента е най-доброто време да посетите това бижу, а възможността да намерите приветливо място за настаняване на далеч по-достъпна цена, не е за подценяване. През септември времето все още е достатъчно топло, за да се насладите на водата, а гледката към залеза ще направи мига неповторим, съветват от Theculturetrip.

10-те най-добри влакови маршрута в Европа, сред които и българскиБавното пътуване с влак из красиви пейзажи е истинска наслада за душата
Ибиса, Испания

Това е най-купонджийската дестинация, нещо като Вегас в Европа. Ибиса никога не спи. Насладете се на tinto de verano- напитка с божествен вкус от микса на лимонада и червено вино, изберете си място на плажа и просто се отпуснете. Може никога повече да не искате да посетите това място през лятото, след като сте го обиколили през септември.

Перу

Октомври е последният месец от сухия сезон на Перу, което го прави идеално време за пътешествия. Тръгнете по пътеката Inca до Мачу Пикчу, разглеждайте Амазонка или вкусете от изключителната местна кухня - изборът е ваш.

Лисабон, Португалия

Португалската столица е недостатъчно популярна за почивка дестинация. Сега е моментът да направите план на местата, които искате да посетите там. Задължително опитайте традиционното печиво pastéis de nata - тарт с яйчен крем.

Сн: Unsplash, Pixabay