Базираните на блокчейн игри и инициативи в метавселената продължават да привличат внимание, въпреки продължаващия спад на пазара на криптовалутите. Компаниите от сектора са привлекли инвестиции на стойност 748 милиона долара от началото на август, което е 135% увеличение в сравнение с предходния месец юли, пише електронното издание Daily Coin.

Количеството инвестиции показва, че въпреки тежките и непредсказуеми условия на пазара на дигитални активи, големите институционални инвеститори остават оптимистично настроени към бизнеса, известен като GameFi.

През 2021 г. общите инвестиции в блокчейн игри възлизат на 4 милиарда долара. Тази цифра вече беше достигната през 2022 г., като инвестициите от началото на годината възлизат на почти 7 милиарда долара. Ако настоящата тенденция се запази, цифрата се очаква да достигне 10.2 милиарда долара до 2022 г.

Сингапурскиян инвестиционен фонд Temasek спонсорира текущия кръг от финансиране от 100 милиона долара за Animoca Brands, за да увеличи експозицията си в индустрията.

Популярната платформа Axie Infinity надхвърли 4 милиарда долара общи продажби на NFT, докато Xterio събра 40 милиона долара, които ще бъдат инвестирани в мобилни Web3 игри.

Австралийската NFT платформа Immutable набра 500 милиона долара през юни, за да стартира базирани на блокчейн игри и NFT компании.

Една от най-големите инвестиции от 200 милиона долара дойде от основателя на Machine Zone Габриел Лейдън. Студиото за мобилни игри Machine Zone създаде игри като „Game of War“ и „Mobile Strike“.

Антъни Хопкинс пуска NFT колекция, вдъхновена от ролите, които е игралПо думите на 84-годишния актьор, метавселената “предлага невероятна възможност за общуване с аудиторията в съвършено друг формат”

Axie Infinity, една от най-популярните игри в сектора, надхвърли 4 милиарда долара продажби на NFT за всички времена, като през последните три месеца към платформата ѝ се присъединяват около 36 000 нови играчи всеки ден.

DappRadar по-рано оцени, че блокчейн игрите и проектите за метавселената изглежда се справят много по-добре с негативния тренд на криптовалутите, отколкото други сегменти на индустрията.

В доклада се казва, че уникалните активни портфейли са намалели със 7% през второто тримесечие в сравнение с предходното. Това показва, че хората продължават да взаимодействат с блокчейн децентрализирани приложения с почти същата скорост, както и преди срива на Terra.

Според оценките, пазарът на всички приложения и игри в метавселената достига размер от 27.21 милиарда долара през 2020 г. и се очаква да нарасне до 824.53 милиарда долара до 2030 година.