Според Мукеш Амбани, най-богатият азиатец на планетата, икономиката на Индия ще нарасне от 3 трлн. долара сега до 40 трлн. долара през 2047 г., което ще я нареди сред първите три в света. Той вярва в просперитета на страната през следващите десетилетия и отправи три съвета към младите индийци, пише Live Mint.

Във вторник собственикът на Reliance Industries Limited, индийска мултинационална конгломератна компания, гостува на Pandit Deendayal Energy University и използва повода, за да очертае светлото бъдеще пред Индия.

Всеки един от вас разполага със знания и умения, с които да създаде иновативни енергийни решения за 1,4 милиарда индийци. Имате всички необходими съставки, за да бъдете лидерите, от които Индия се нуждае, заяви Амбани.

И като лидери на бъдещето на Индия, вие трябва да гарантирате, че нашата нация води глобалната революция на чистата и зелена енергия, добави той.

Милиардерът каза още, че "това е цел, която всеки от вас трябва да преследва като мисия” и сподели своите три мантри за постигане на успех.

Първата мантра на Амбани е “Мислете мащабно”. Той призовава да бъдем смели мечтатели, тъй като „всяко велико нещо, създадено някога на този свят, някога е било мечта, смятана за невъзможна“.

Най-богатият индиец купи най-скъпата вила в Палм ДжумейраПокупката на разкошния имот е била пазена в тайна, но тя не остана дълго такава

Трябва да имате мечта със смелост, да я подхранвате с убеждение и да я реализирате със смели и дисциплинирани действия, смята индийският богаташ. Според негова “това е единственият начин да направите невъзможното възможно“.

Втората мантра гласи “Мислете зелено”. За Амбани светът има нужда от “зелено мислене”, чувствителност към майката природа и изобретяване на средства за генериране на енергия, без да й се вреди. Трябва да гарантираме, че “ще оставим по-добра и по-здрава планета за бъдещите поколения“.

Третият съвет на Мукеш Амбани е “Мислете дигитално”. За да се превърне Индия в лидер в областта на чистата енергия, успехът минава през цифровизацията. Технологии като изкуствен интелект (AI), роботика и Интернет на нещата (IoT) са мощни фактори за промяна.

Използвайте ги "в своя полза", призовава той.